Hranie hier

Možno si niekedy myslíte, že vaše dospievajú dieťa až tak rýchlo nedospieva? Stále ho vidíte len pred hernou konzolou ako ťuká do herného ovládača a hrá sa rôzne hry? Dospievajúce deti si tak isto musia nejako vyplniť svoj voľný čas. Je to pre nich relax, ktorý si môžu užívať doma. Hraním konzolových hier si môžu privodiť aj závislosť na hraní rôznych hier. Časom to môže prepuknúť až k závislosti. Musíte svoje dospievajúce dieťa udržovať čo najmenej v blízkosti hernej konzoly. Dá sa to? Myslíte si, že by bol váš teenager na vás nahnevaný? Určite áno. Avšak bolo by to niekedy veľmi potrebné.

ovládač od konzoly

Každý teenager by mal svoj voľný čas mimo online priestoru a mimo rôznych konzolých hier. Mal by čas tráviť v exteriéri so svojimi rovesníkmi. Ak neustále je zavretý vo svojej detskej izbe, stráca pojem o realite a nebuduje si žiadne priateľstvá. Je to veľmi nebezpečné. Časom zistí, že svoje najkrajšie obdobie premárnil pred hracou konzolou. Hracie konzoly sa neustále vyvíjajú. Voľakedy sme  to ani len nepoznali. Ledva sme mali nejaký počítač. Digitálne zariadenia sa rozbehli v plnom prúde. Ovládli trh s elektrom. Dnes už každý jeden teenager má doma veľmi veľa rôznej digitálnej elektroniky. Bez nej by bol stratený.

hranie hier

Cíti sa aj váš teenager lepšie, keď je online na mobilnom telefóne alebo na počítači? Nemáte ho vtedy vyrušovať? Každý máme svoje súkromie, ktoré si strážime. Doprajte svojmu teenagerovi dostatok súkromia, v ktorom má len svoj svet. Neskôr sa vám za to rozhodne odvďačí. Musí vedieť, že mu nechávate isté hranice, za ktoré nesiahate. Neprekračujte tieto hranice, aby sa vás teenager necítil ohrozený vo vlastnom dome. Doprajte mu súkromie a priestor, ktorý si vyžaduje mať. Len tak docielite, aby sa vám vaše dieťa neskôr zdôverilo so svojimi problémami. Vaše dospievajúce dieťa musí mať svoje súkromie taktiež. Mnohí teenageri sa uzavrú do seba a nekomunikujú so svojimi rodičmi. Tomu sa hovorí vzdorovacie obdobie v pubertálnom veku. Je ťažké nadobudnúť kontakt so svojim dospievajúcim dieťaťom.

This entry was posted in Online. Bookmark the permalink.