Vyrazte na motorke

Ľudia vyťahujú rôzne potreby na prepravovanie práve počas jarného a letného obdobia. Medzi takéto prostriedky patrí motorka, štvorkolka, bicykel alebo aj elektrická kolobežka. Pekné teplé počasie a slnečné lúče vás lákajú sa previezť na svojej doteraz skrytej motorke? Je čas trošku si ju pripraviť na letnú sezónu. Ak si myslíte, že ju iba umyjete handričkou, to veru nestačí. Motorka potrebuje premazať reťaz, dofúkať kolesá, pozrieť sa, či je v dobrom technickom stave a podobne. K motorke patrí aj vhodné motorkárske oblečenie. Ak nemáte prilbu, radšej na motorku nesadajte. Mohli by ste sa poraniť, nedajbože by sa vám stalo aj niečo horšie.

nová motorka

Správna motorskárska výbava ku každej motorke jednoducho patrí. Takúto výbavu kúpite v rôznych obchodoch, ktoré sa špecializujú na motorskársku výstroj. Nezabudnite si zakúpiť prilbu, kuklu, motroskárske oblečenie, rukavice či vhodnú motorskársku obuv. Potrebujete kvalitnú obuv na motorku, nestačia vám tenisky. Keď vidím motorkára na ceste, vždy mi to príde, že okolo mňa prefrčala včela. Ľudia jazdia na svojich motorkách veľmi rýchlo a veľakrát nedodržujú maximálne povolenú rýchlosť. To sa môže stať osudným a veľmi veľa motorkárov skončí ako krížik vedľa cesty.

vybavenie motorkára

Neriskujte svoj život jazdou na motorke. Radšej si vychutnajte pomalšiu jazdu, ktorou si môžete byť istý, že sa  vám nič nestane. Pri motorkároch sa hovorí, že sú to darcovia orgánov. Mnohí motorkári skončia veľmi zle, keď jazdia nezodpovedne na svojej motorke. Dávajte si na to pozor. Rýchla slobodná jazda vás veľmi láka, no môže byť aj veľmi  riskantná. Nedovoľte tomu, aby vaša jazda na motorke bola tou poslednou, ktorú toto leto uskutočníte. Aby ste si svoju motorku mohli vychutnávať aj naďalej, jazdite radšej s rozumom a dbajte na maximálnu povolenú rýchlosť na cestách.

This entry was posted in Moto. Bookmark the permalink.